Over ons

LTC Appal is de tennisvereniging van Appeltern en Altforst. Ons tennispark is gelegen aan de Kerkstraat 27 in Appeltern, pal achter dorpshuis De Schuur. We beschikken over 2 kunstgrasbanen met verlichting, een oefenhoek en een gezellig clubhuis.

LTC Appal is een kleine vereniging. Daarom werken we nauw samen met TV de Gaensacker, TV 't Heufke, LTC Horssen en LTV Harava, de tennisverenigingen van de dorpen om ons heen. Zo is er steeds voldoende aanbod om activiteiten te organiseren. Bovendien mogen de leden ook op elkaars parken tennissen.

Geschiedenis
LTC Appal dankt haar ontstaan aan een initiatief van twee voormalige leden van het Appelternse dorpshuisbestuur, Jan van der Velden en Henk Mulders, die in 1977 middels een enquête spontaan een behoeftepeiling m.b.t. de tennissport hielden in de dorpen Altforst en Appeltern. Het resultaat was dermate positief dat het voltallige bestuur van dorpshuis De Schuur zich vanaf dat moment heeft ingezet om voor de beide kleine kernen samen één tennisaccommodatie te realiseren. Aangezien het sportcomplex van voetbalclub A.A.C. (Altforst Appeltern Combinatie) in Altforst gesitueerd was, was het destijds niet meer dan logisch dat een tweede grote buitensportaccommodatie in Appeltern zou komen. Als kroon op het vele voorbereidende werk werd op 24 november 1978 de tennisvereniging definitief opgericht. In het voorjaar van 1979 werden achter dorpshuis De Schuur twee gravelbanen aangelegd. Op de ledenvergadering in mei 1979 werd door de leden de clubnaam APPAL gekozen ; de samenvoeging van de beginletters van de beide dorpsnamen APPeltern en ALtforst; de samenvoeging van de beginletters van de beide dorpsnamen APPeltern en ALtforst.  

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 25371643

Tennispark LTC Appal

Kerkstraat 27
6629 AR Appeltern